Author Topic: Bugs, crashes, typos & bad taste  (Read 309543 times)

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 9928
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2580 on: August 26, 2020, 01:46:39 pm »
They're not lights, they're electricity poles...

Offline Mathel

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 130
  • Do not mistake Muton for mutton.
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2581 on: August 26, 2020, 07:07:20 pm »
They're not lights, they're electricity poles...
Ok, my mistake.

Offline anothrgamer1234

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 109
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2582 on: August 26, 2020, 11:17:25 pm »
Cross-posting on behalf of another user:

So I have been enjoying a long campaign so far in 1.5 but I feel like I found a recursive tech dependency and wanted to ask if I am misunderstanding something.
The invasion of 99 is well underway and I am holding on but I am now stuck fighting tiny ships and hiding from anything above small because I can't research further.

Optronics requires Alien Optical Processor
Alien Optical Processor depends on UFO Navigation, Alien Electronics and Alien Multitool
UFO Navigation depends on Alien Power Systems and Optronics.

So in order to progress in the tech tree, I need to research things I need to have already researched in order to research them.  :o

Offline RolandVasko

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 136
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2583 on: August 27, 2020, 01:35:18 am »
^^ yap, alike "Head-22"

hehe, exactly same issue, very same situation like this :

(1)  *becoming RICH, /  "succesfull"  -   requires (those right) (2) contacts, and, also again, too - money, lot of money, whole heaps of capital basic.. -  but,

..but, for those (2.) (right,-rich) contacts && money, - you again need too (ALREADY) to be already rich (famously succesfully )   :D :P

*Head 22*

« Last Edit: August 27, 2020, 01:40:03 am by RolandVasko »

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 9928
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2584 on: August 27, 2020, 11:48:44 am »
Cross-posting on behalf of another user:

Shit, it's 100% correct.
I'll remove the dependency on UFO Navigation.
Looks like 1.5.1 is coming fast :V

Offline Bananas_Akimbo

  • Captain
  • ***
  • Posts: 83
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2585 on: August 28, 2020, 05:24:16 pm »
For the first time ever, I've managed to reach a Black Lotus Party mission before it despawns.

Man, that was a strange experience. The pathfinding of a large portion of the enemies was broken, perhaps even non-existent.
Many of them would just wander around inside the rooms they started in, never leaving it unless panicked.
Enemies on the upper floors seemed to be especially prone to this. I only really started to notice this behavior, once I've unveiled most of the map and started using motion trackers to find hidden enemies + I could see many of them through the glass ceilings on the roof.

Attached is a save file starting from near the beginning of the mission, if that helps.

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 9928
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2586 on: August 29, 2020, 06:30:24 pm »
It's a very old terrain, and not really broken, it's just complex and the AI neds to know what's in every damn small room.

Offline tarkalak

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1064
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2587 on: August 31, 2020, 01:21:00 am »
Well, it is a PARTY mission. May be the music is so loud, they can't hear the gunfire.


Offline tarkalak

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1064
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2588 on: September 02, 2020, 12:06:10 pm »
Sorry for double post, but this is something entirely different than the above.

I got a single BlackOps spypistol clip (no gun, only a clip) from a Red Dawn Outpost. I don't think that it belongs there. Save from midmission attached.
« Last Edit: September 02, 2020, 12:09:10 pm by tarkalak »

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 9928
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2589 on: September 02, 2020, 12:59:07 pm »
It was probably being smuggled. Such things do pop up occasionally. At a glance, not a bug, just a rare occurrence.

Offline tarkalak

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1064
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2590 on: September 02, 2020, 01:24:54 pm »
It was probably being smuggled. Such things do pop up occasionally. At a glance, not a bug, just a rare occurrence.

Yeah, it is too small to look at even if it is a bug. But how do they get smuggled? I thought that enemies carry only their own ammo.

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 9928
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2591 on: September 02, 2020, 01:33:32 pm »
Yeah, it is too small to look at even if it is a bug. But how do they get smuggled? I thought that enemies carry only their own ammo.

It's possible that it was laying around the house.

Offline SirNotlag

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2592 on: September 13, 2020, 06:33:53 pm »
Has anyone lost the Agent training button before? I think its some kind of bug with my save cause if I start a new game the button comes back, but my current save doesn't have it so I can no longer train any agents.

Offline Mathel

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 130
  • Do not mistake Muton for mutton.
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2593 on: September 13, 2020, 09:35:37 pm »
Has anyone lost the Agent training button before? I think its some kind of bug with my save cause if I start a new game the button comes back, but my current save doesn't have it so I can no longer train any agents.

Once you unlock more training/transformation things, it gets fused into the "memorial button", forming the "Agent info" selection panel.

Offline tarkalak

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1064
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2594 on: September 13, 2020, 11:22:42 pm »
See the below if you cannot find it. I was similarly surprised when it disappeared and I think it would be a better UI option to either keep *training* a separate button or just have the agent info menu from the beginning.

EDIT: Cleared some meaning.
« Last Edit: September 14, 2020, 01:52:06 pm by tarkalak »