Author Topic: Bugs & Crash Reports  (Read 747121 times)

Offline legionof1

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1808
  • Bullets go that way. Money comes this way.
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3990 on: July 13, 2021, 07:23:04 am »
while nilex's solution will solve the failure to run, what you are facing is an issue caused by version mismatch, and it may have unintended results. the latest version of XPZ is intended for 7.0.0.0 OXCE and is packed with it for good reason. You can try and find the correct version, or wait around a week or so for the next relese which should be conncurrent to latest available oxce at that point.

Offline hitthat

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3991 on: July 19, 2021, 10:11:04 am »
hello, just installed and playng l10 and in the attached map i got a wall alongside that i cannot cross! Hope i'll manage to destroy with muskets, because with minicannon i cannot...(maybe another bug)
« Last Edit: July 19, 2021, 10:58:17 am by hitthat »

Offline Earthquake

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3992 on: July 19, 2021, 01:18:23 pm »
hello, just installed and playng l10 and in the attached map i got a wall alongside that i cannot cross! Hope i'll manage to destroy with muskets, because with minicannon i cannot...(maybe another bug)

That's normal. Even to standard X-com. Always be ready to break some walls.

Offline MemoryTAS

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 139
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3993 on: July 19, 2021, 06:52:27 pm »
Fresh run starting with L10, Smelly Rags are marked as $0 sell price. However from the post mission completion screen, I was able to get $1 per Rag. Not sure how that one worked. The sell price was properly $0 when selling from a base however.

Offline MemoryTAS

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 139
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3994 on: July 21, 2021, 04:41:12 pm »
Downloaded the latest version after the crash fixes (L10.3) and found a door that's not solid:

EDIT: Apparently I also found a door that doesn't open properly:

Offline Sahti Waari

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 21
  • Так победим!
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3995 on: July 22, 2021, 01:04:46 pm »
When your Slave-soldier or Hero, in Immolator Armor, equips Blood Axe and one hand is empty, every hit of his flame restores a few action points and endurance.

Offline Dioxine

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 5261
  • punk not dead
    • View Profile
    • Nocturnal Productions
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3996 on: July 22, 2021, 03:08:44 pm »
Thanks for all reports, updated version will be uploaded soon (re-download L10).

Also to people like Delian I'd like to remind to not post suggestions in this thread, it's meant for bugreports only.

re: Warhammer. It's not meant as an "upgrade", it's meant as a hammer which AI is able to use.
« Last Edit: July 22, 2021, 03:15:08 pm by Dioxine »

Offline Rince Wind

  • Commander
  • *****
  • Posts: 569
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3997 on: July 22, 2021, 04:20:56 pm »
Just had the doors on the above map as well. The left outer door doesn't properly open (you can still walk through it after "opening", but the graphics don't update and you can't look through it). The right outer one doesn't work at all, you can just walk through there.
The door to the small room in the middle (the one between the outer doors) opens to just reveal a solid wall.


Edit: The south-west wall of this building is more like a curtain.
« Last Edit: July 24, 2021, 05:03:56 pm by Rince Wind »

Offline hereToReportBug

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3998 on: August 01, 2021, 11:09:20 pm »
Hi, playing L10 compiled on linux, after many hours on this campaign I got a segfault!
how to reproduce:
-load the attached savefile
-wait a few hours, a lokk naar mission will pop up
-send the airbus to the mission
Accepting the mission crashes the game with segmentation fault.
Another weird thing, this mission disappears in just a couple of hours, don't know if that's normal.

Note that if I send the airspeeder it doesn't crash.


The game seems to work fine otherwise.


Edit: I sent the very slow "BIKES" from the other outpost to delay the mission from disappearing, the next day I sent the airbus and no crash, still worth investigating imho.
« Last Edit: August 01, 2021, 11:19:39 pm by hereToReportBug »

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 6921
  • OXCE developer
    • View Profile
    • My Wiki
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #3999 on: August 01, 2021, 11:26:08 pm »
Didn't crash for me.
Can someone confirm?

Offline hereToReportBug

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #4000 on: August 02, 2021, 12:00:45 am »
Weird, maybe it's platform dependent, anyways here's the log

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 6921
  • OXCE developer
    • View Profile
    • My Wiki
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #4001 on: August 02, 2021, 12:17:47 am »
Weird, maybe it's platform dependent, anyways here's the log

Mapblock error.

There have been a couple of updates to L10 after release, try re-downloading the newest package.

Offline hereToReportBug

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #4002 on: August 02, 2021, 12:38:19 am »
Mapblock error.

There have been a couple of updates to L10 after release, try re-downloading the newest package.

Damn, sorry to waste your time then. Thank you!

Edit: tried the same save on the latest update and it works.
« Last Edit: August 02, 2021, 12:44:48 am by hereToReportBug »

Offline aku

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #4003 on: August 02, 2021, 07:44:19 pm »
So I've been shadowing craft with the mission in the pacific when suddenly it lands in the middle of the ocean and the map is cydonia surface instead of landed ufo.
I assume this is a bug because there was no craft on the map, just the crew.
Here's a screenshot and a save in that mission so you can check the geoscape location.

Offline legionof1

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1808
  • Bullets go that way. Money comes this way.
    • View Profile
Re: Bugs & Crash Reports
« Reply #4004 on: August 03, 2021, 07:51:49 pm »
known issue, thou it is at a deeper level then the usual fixes, so it might or might not be fixed in the next release.