Author Topic: 40k Bug/crashes/problem´s report  (Read 103264 times)

Offline Kushpatel

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #360 on: September 06, 2021, 12:08:33 pm »
After I finished a cult ritual mission I saved and now the game crashes a few seconds later and spits out this error message.

OpenXcom has crashed: Map generator encountered an error: facility STR_ACCESS_OUTP has no block on the first verticalLevel


save file attached

Offline Kirbius

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #361 on: September 30, 2021, 07:45:32 pm »
Hey, checked but haven't seen this mentioned so far. Getting a crash when selecting the Shielded Impulsor shield dome, and it can be selected by tabbing.

[30-09-2021_12-26-29]   [FATAL]   A fatal error has occurred: Image missing in 'BIGOBS.PCK' for item 'STR_IMPULSOR_SHIELD_CW'

Tried updating OXCE and 40k, still crashing, save file included below. (Not using any chapter changes as I was getting crashes outside of this)

Offline Buscher

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #362 on: October 01, 2021, 12:53:53 am »
Try replacing the 40k/Ruleset/extraSprites_40k.rul with the attached file.

The problem is that one definition is missing for a png and that png is required for the STR_IMPULSOR_SHIELD_CW
Spoiler:
Code: [Select]
  - type: BIGOBS.PCK
    files:
...
      800: Resources/Support/800.png # this line was missing
...

Offline FloppyX

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #363 on: November 26, 2021, 01:11:21 pm »
Hi all, great job with this mod guys.

Mod was walking fine, but im getting a crash in a side mission after a year in game with no problems, i have attached a screenshot with the crash.

Thanks for the mod and for the help.

Offline Buscher

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #364 on: November 26, 2021, 06:32:16 pm »
That's because corpses are not allowed as items on terrains in the latest OXCE anymore.

Spoiler:
Code: [Select]
terrains:
  - name: MARINEOUT # 40k 030 bug fix
    mapBlocks:
      - name: SM03
        width: 60
        length: 60
        revealedFloors: [0, 1]
        items:
          STR_CHAOSPREDATOR_SPAWNER:
            - [12, 35, 0]
          STR_CHAOSPREDATORSIDE_SPAWNER:
            - [13, 37, 0]
            - [13, 34, 0]
        fuseTimers:
          STR_CHAOSPREDATOR_SPAWNER: [0, 0]
          STR_CHAOSPREDATORSIDE_SPAWNER: [0, 0]
        # Corpses are not allowed as items here
#        randomizedItems:
#              - position: [48, 18, 2]
#                amount: 1
#                mixed: true
#                itemList: [STR_SCOUT_CORPSE, STR_MK7_CORPSE, STR_MK7_CORPSE]
#              - position: [30, 45, 3]
#                amount: 1
#                mixed: true
#                itemList: [STR_SCOUT_CORPSE, STR_MK7_CORPSE, STR_MK7_CORPSE]
#              - position: [31, 42, 2]
#                amount: 1
#                mixed: true
#                itemList: [STR_SCOUT_CORPSE, STR_MK7_CORPSE, STR_MK7_CORPSE]
#              - position: [49, 47, 2]
#                amount: 1
#                mixed: true
#                itemList: [STR_SCOUT_CORPSE, STR_MK7_CORPSE, STR_MK7_CORPSE]
#              - position: [30, 28, 2]
#                amount: 1
#                mixed: true
#                itemList: [STR_SCOUT_CORPSE, STR_MK7_CORPSE, STR_SARGENT_CORPSE]
#              - position: [33, 23, 1]
#                amount: 1
#                mixed: true
#                itemList: [STR_HONOR_CORPSE, STR_TECH_CORPSE, STR_APOT_CORPSE]

Try the attached file. Replace 40k/Ruleset/terrain_40k.rul with it.

Offline FloppyX

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #365 on: December 01, 2021, 08:15:23 pm »
Thanks Buscher, it fixed the issue.

Now I have a problem with side mission 7, I cant start the mission because it says the craft I use is not allowed although it has space flying, Im usin Primaris Stormeagle, I have also tried with Repulsors, Primari Detachment and Valkiria and no one works.

Online bulletdesigner

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 636
    • View Profile
    • Email
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #366 on: December 02, 2021, 12:36:40 pm »
Thanks Buscher, it fixed the issue.

Now I have a problem with side mission 7, I cant start the mission because it says the craft I use is not allowed although it has space flying, Im usin Primaris Stormeagle, I have also tried with Repulsors, Primari Detachment and Valkiria and no one works.
ho sorry, i forgot to add primaris , only newborn marines thunderhawk etc, i will change it
use the stormeagle or stormraven now, since repulsors and impulsors can´t go to space
« Last Edit: December 02, 2021, 12:45:50 pm by bulletdesigner »

Offline oxcuser0003

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #367 on: January 07, 2022, 06:31:30 am »
GK playthrough, is there a bug with the troop carrier? Says 8 slots but only 7 units show up? Is the pilot not usable? Was that changed?

Offline Buscher

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #368 on: January 07, 2022, 07:12:49 pm »
That's a bug in the deployment.

You can run this bugfix submod which also includes a bunch of other fixes.
Spoiler:
- Put it in the mods folder
- Go into the main menu of the game, mods, activate the submod

Offline oxcuser0003

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #369 on: January 09, 2022, 12:54:49 pm »
That's a bug in the deployment.

You can run this bugfix submod which also includes a bunch of other fixes.
Spoiler:
- Put it in the mods folder
- Go into the main menu of the game, mods, activate the submod
Awesome it worked, thanks!

Offline Razer943

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #370 on: January 16, 2022, 04:49:08 am »

[15-01-2022_21-39-10]   [ERROR]   FileMap::mapExtResources(xcom2, TFTD): external resources not found.
[15-01-2022_21-39-10]   [INFO]   Active mods:
[15-01-2022_21-39-10]   [INFO]   - 40k v030
[15-01-2022_21-39-10]   [INFO]   - 40k_ROSIGMA_edits v1.06B031 ROSIGMA Edition
[15-01-2022_21-39-10]   [INFO]   - 40k_statstrings v1.0
[15-01-2022_21-39-10]   [INFO]   - Salamanders v1.0
[15-01-2022_21-39-11]   [INFO]   Loading begins...
[15-01-2022_21-39-11]   [INFO]   Pre-loading rulesets...
[15-01-2022_21-39-11]   [INFO]   Loading vanilla resources...
[15-01-2022_21-39-12]   [INFO]   Loading rulesets...
[15-01-2022_21-39-20]   [ERROR]   ufopaedia item misses type_id attribute.
[15-01-2022_21-39-20]   [ERROR]   ufopaedia item misses type_id attribute.
[15-01-2022_21-39-20]   [ERROR]   ufopaedia item misses type_id attribute.
[15-01-2022_21-39-25]   [INFO]   Loading rulesets done.
[15-01-2022_21-39-25]   [INFO]   Loading fonts... Font.dat
[15-01-2022_21-39-25]   [INFO]   Lazy loading: 1
[15-01-2022_21-39-34]   [INFO]   Loading custom palettes from ruleset...
[15-01-2022_21-39-34]   [INFO]   Creating a new palette: PALETTE_BASESCAPE_UICOLORS
[15-01-2022_21-39-34]   [INFO]   Making palette backups...
[15-01-2022_21-39-34]   [INFO]   Creating transparency LUTs for PAL_BATTLESCAPE...
[15-01-2022_21-39-34]   [INFO]   After load.
[15-01-2022_21-39-34]   [ERROR]   During linking rulesets of items:
Error for 'STR_CAS_LEAVE_CHARGE': Wrong index 3866 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_DAEMONETTE_MISSILE_PACK': Wrong index 3832 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_GREEN_FIRE': Wrong index 3834 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_STUN_GAS_SHELLS': Wrong index 3832 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_UNIT_DESTROYER_FT1': Wrong index 3866 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_UNIT_TURNER_FT1': Wrong index 3866 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_WYRDBOY_STIKK': Wrong index 3802 for sound set BATTLE.CAT

Please help. Tried reinstalling. Tried earlier versions. Nothing seems to fix it. Can't locate these files or where to find them.
« Last Edit: January 16, 2022, 04:53:08 am by Razer943 »

Offline Buscher

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #371 on: January 16, 2022, 11:55:23 am »
What you experience are the new validation checks in OXCE 7.4 helping us finding issues that are still hidden in the ruleset.

You have three options to get around that:
- You can use OpenXcom Extended 7.3
- You wait for the 40k mod and ROSIGMA to update, removing the issues
- You go into your options.cfg and look for the following line
Code: [Select]
oxceModValidationLevel: 2
and set the 2 to 0

Also you should update the 40k mod to 031.

Offline Razer943

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #372 on: January 16, 2022, 04:10:54 pm »
That fixed it. Thank you very much  ;D

Offline Harmondale2

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #373 on: January 30, 2022, 05:56:09 pm »
Get this after updating to new OXCE version and patch 31 of the mod

[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   OpenXcom Version: Extended 7.4.4 (v2022-01-21)
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   Platform: Windows 64 bit
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   Data folder is:
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   Data search is:
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   - C:/Users/harmo/OneDrive/Documents/OpenXcom/
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   - C:/Program Files (x86)/OpenXcom Extended/
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   User folder is: C:/Users/harmo/OneDrive/Documents/OpenXcom/
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   Config folder is: C:/Users/harmo/OneDrive/Documents/OpenXcom/
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   Options loaded successfully.
[30-01-2022_15-33-00]   [INFO]   SDL initialized successfully.
[30-01-2022_15-33-01]   [INFO]   SDL_mixer initialized successfully.
[30-01-2022_15-33-01]   [INFO]   Attempted locale:
[30-01-2022_15-33-01]   [INFO]   Detected locale: C
[30-01-2022_15-33-01]   [INFO]   Attempting to set display to 2560x1440x32...
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Display set to 2560x1440x32.
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Loading data...
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Scanning standard mods in ''...
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Scanning user mods in 'C:/Users/harmo/OneDrive/Documents/OpenXcom/'...
[30-01-2022_15-33-02]   [ERROR]   FileMap::mapExtResources(xcom2, TFTD): external resources not found.
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Active mods:
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   - 40k v031
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   - 40k_cutscenes v031
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   - 40k_statstrings v1.0
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Loading begins...
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Pre-loading rulesets...
[30-01-2022_15-33-02]   [INFO]   Loading vanilla resources...
[30-01-2022_15-33-03]   [INFO]   Loading rulesets...
[30-01-2022_15-33-05]   [INFO]   Loading rulesets done.
[30-01-2022_15-33-05]   [INFO]   Loading fonts... Font.dat
[30-01-2022_15-33-05]   [INFO]   Lazy loading: 1
[30-01-2022_15-33-07]   [INFO]   Loading custom palettes from ruleset...
[30-01-2022_15-33-07]   [INFO]   Creating a new palette: PALETTE_BASESCAPE_UICOLORS
[30-01-2022_15-33-07]   [INFO]   Making palette backups...
[30-01-2022_15-33-07]   [INFO]   Creating transparency LUTs for PAL_BATTLESCAPE...
[30-01-2022_15-33-07]   [INFO]   After load.
[30-01-2022_15-33-07]   [ERROR]   During linking rulesets of armors:
Error for 'DREAD_ARMOR2_UC': Wrong index 1556 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'DREAD_ARMOR3_UC': Wrong index 1556 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'DREAD_ARMOR4_UC': Wrong index 1556 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'DREAD_ARMOR5_UC': Wrong index 1556 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'DREAD_ARMOR_UC': Wrong index 1556 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_CHAOS_BEHEMOTH_ARMOR': Wrong index 1680 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_CHAOS_HAVOC_ARMOR': Wrong index 1680 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_CHAOS_MARINE_ARMOR': Wrong index 1680 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_CHAOS_RAPTOR_ARMOR': Wrong index 1680 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_CHAOS_SERGEANT_ARMOR': Wrong index 1680 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_CHAOS_SORC_ARMOR': Wrong index 1680 for sound set BATTLE.CAT
Error for 'STR_DREAD_GK_ARMOR_UC': Wrong index 1556 for sound set BATTLE.CAT

I assume its the same kind of thing as happened to Razer943 above so will try the same thing you recommended, but thought i'd put the error up in case it helps development. 

Yes changing the options.cfg worked, thanks  ;D

Offline noflic

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #374 on: February 01, 2022, 08:40:28 pm »
I'm having an issue with a Xeno Cult mission where the last enemy is, judging by the minimap, stuck on the third floor of a building - I can't get onto or past the second floor as (I think) the stairway's put in wrong, and I can't open a path by blowing up walls or floors. Are there any workarounds for this, or is it a choice between abandoning the mission and getting debug mode working?