Author Topic: Mac OS X port debug & testing  (Read 7703 times)

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Mac OS X port debug & testing
« on: June 23, 2014, 12:31:12 pm »
This topic is created specifically to address the need for constant feedback reporting on Mac-specific port issues and bugs. If you experience any of those, describe them here in detail. Always include your meta-info, like OSX version number, build tested, relevant notes (like options, mods used and so on) and crash/debug logs, if any (preferably with the help of services like this one - https://hastebin.com/).
---
Let's see if the new debug build works for those people who experience crashes one way or another - https://www.mediafire.com/download/ti9rrt51co3ukjl/OpenXcom-debug20140623.zip
« Last Edit: June 24, 2014, 08:05:51 am by luciderous »

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #1 on: June 24, 2014, 12:46:40 am »
Seems to work fine now!  Thanks!  (osx 10.9.2)

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #2 on: June 24, 2014, 06:23:32 pm »
Hello, back again...

It works for me now Mac OS X 10.9.3 BUT, when I go to start new battle I get a graphical glitch on clicking various options. For example when I go to New Battle its ok - games green GUI, and when i click equip craft graphics turns to glitched yellow coloured UI just for a couple of frames and then changes back to standard game UI colouring. It is quite annoying.

This also happens sometimes on entering battle / leaving battle within Geoscape. Otherwise no crashes ...

byebye

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #3 on: June 24, 2014, 11:00:32 pm »
I've experienced similar 'odd' color frames.  Using a different display filter seemed to resolve it.

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #4 on: June 25, 2014, 09:31:05 am »
Hello, mostly works OK, except glitched frames. Build crashes on selecting Display filters in main menu options.

https://hastebin.com/uwuwajayic.avrasm

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #5 on: July 02, 2014, 10:24:51 pm »
So after watching a few people playing this on other (windows) machines, it seems like the OSX version doesn't fullscreen any base info screens. 
It fullscreens the soldier inventory whenever accessed, but no other menus.  Don't know if this is normal.  I do have the maximize info screens option on.
Thanks!

edit:  after messing around with the geoscape scale, I realize it does fullscreen base stuff in 'original' mode only. 
Which is fine, but low res globe not as cool.
« Last Edit: July 03, 2014, 02:19:34 am by thd »

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #6 on: July 06, 2014, 10:43:33 pm »
Downloaded today the Mac stable 1.0 build for demonstration purposes ;)

Everything works NP, no strange frames... No crashes whatsoever. Was the 1.0 stable build silently updated?

byebye

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #7 on: July 07, 2014, 08:55:23 am »
Was the 1.0 stable build silently updated?
No, it wasn't.

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #8 on: July 10, 2014, 11:59:39 pm »
ok ocasional crash on Display filter select as reported beforehand.

Bye

Offline RedRedSuit

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #9 on: August 02, 2014, 09:54:09 am »
This feels like an incredibly stupid question, but....

How do I switch out of OpenXcom in OS X, without quitting?  The normal thing -- Cmd-Tab -- does not work.  I have to fully quit the game.

Thanks.

Offline RedRedSuit

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #10 on: August 02, 2014, 10:34:19 am »
This feels like an incredibly stupid question, but....

How do I switch out of OpenXcom in OS X, without quitting?  The normal thing -- Cmd-Tab -- does not work.  I have to fully quit the game.

Thanks.

I seem to have found an answer, kind of... alt-enter to go into windowed mode, alt-enter to go back.

Offline oftcrash

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Mac OS X port debug & testing
« Reply #11 on: September 09, 2014, 12:49:00 am »
All in all, the Mac version is very stable. The only area I'm having trouble with is mods. Some work, but many, usually with new graphics, crash on load.

Same issue on two different Macs.
OS 10.9.4, 2.2 GHz quad core i7
OS 10.9.4, 2.5 Ghz dual core i5

I read in another message that there was an issue with OSX converting 8bp gif files to 32bp. Is this still the case, and if so, any idea if a fix is in the works?
Is there a fix that can be applied locally to the files? I'm not opposed to setting up a script to do an imagemagick batch conversion, or even doing it in Photoshop if need be.