Author Topic: OSX port does not include libraries in bundle?!  (Read 29808 times)

Offline dullin

  • Rookie
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #60 on: June 18, 2014, 09:00:30 pm »
Another day, another build - https://www.mediafire.com/download/m32ce9ia82t12ix/OpenXcom-20140618-1.zip

The game is running fine with this build for me.
I'm mostly on a vanilla 10.9.3 install. I can start a new game, get to the geoscape and battlescape and the New battle works too.

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #61 on: June 18, 2014, 09:57:51 pm »
@luciderous
Yep, tried again. Its your latest build...

Any ideas?

byebye

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #62 on: June 18, 2014, 10:44:41 pm »
Rescue party - assemble!
New build ready for testing :) - https://www.mediafire.com/download/2oszt5a94azlx02/OpenXcom-20140618-2.zip

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #63 on: June 18, 2014, 11:39:41 pm »
Wohoo, last build actually started for the first time :) .... but it crashes immediately after selecting new battle :(

but coming along...

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #64 on: June 18, 2014, 11:43:46 pm »
irr. but anyway, syslog on crash :)

OpenXcom[75156]: CPSGetCurrentProcess(): This call is deprecated and should not be called anymore.
OpenXcom[75156]: CPSSetForegroundOperationState(): This call is deprecated and should not be called anymore.

Offline SupSuper

  • Lazy Developer
  • Administrator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 2135
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #65 on: June 19, 2014, 12:30:05 am »
Have you tried cleaning up old User Folder?

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #66 on: June 19, 2014, 01:40:39 am »
yep, cleaned and sweaped :), immediate crash on new battle.

bye bye

p.s. but the intro puts your hairs up on the big screen :P

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #67 on: June 19, 2014, 02:12:23 am »
The 20140618-2 Build still crashes upon New Battle with the same FATAL yaml-cpp error.

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #68 on: June 19, 2014, 08:09:01 am »
Everyone who experience issues - would you please provide an OSX version number you use? Remember, that this build requires version 10.7+.
Also, make sure you delete ~/Library/Application Support/OpenXcom before trying new build.
And most importantly - try only vanilla Xcom data, don't put any mods there, because they might bring their own incompatibility issues.
Oh, and one more thing - make sure you don't have any YAML libraries (especially those of previous versions) installed somewhere in the system. 'brew uninstall' or Macports uninstall or whatever any instances of those to have a clean experiment.
« Last Edit: June 19, 2014, 08:37:23 am by luciderous »

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #69 on: June 19, 2014, 09:54:30 am »
Mac OS X 10.9.3 (13D65)
old OpenXcom removed, no old libs...

byebye

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #70 on: June 19, 2014, 10:15:03 am »
Mac OS X 10.9.3 (13D65)
old OpenXcom removed, no old libs...

byebye
Does anything else work? Changing options, starting new game on Geoscape, going into battle from there etc.?

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #71 on: June 19, 2014, 01:58:07 pm »
yep, it works like a charm, battles from Geoscape work perfectly, also options.

 Just New battle from the start screen crashes the game.

byebye

Offline Yankes

  • Commander
  • *****
  • Posts: 2153
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #72 on: June 19, 2014, 03:45:27 pm »
It could be problems with battle config file. Sometimes I get crash because I dont enable some mods that I used previously.
In you case, is possible that game could not read/create this file and crash out because of that.

Offline darklord42

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #73 on: June 19, 2014, 04:49:32 pm »
I am also am experiencing starmox's error (osx 10.9.3)
and can vouch that Yankes seems to be correct.  The problem goes away when adding a blank battle.cfg textfile to the ~/library/application support/OpenXcom folder.
« Last Edit: June 19, 2014, 05:05:03 pm by darklord42 »

Offline NuclearPotato

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #74 on: June 19, 2014, 09:19:39 pm »
OSX 10.9.2 here.  battle.cfg is not showing up in the ~/library/application support/OpenXcom folder, so I agree with Yankes and darklord42 on this.