Author Topic: OSX port does not include libraries in bundle?!  (Read 28942 times)

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #45 on: June 17, 2014, 11:39:09 am »
Those who experience the 'yaml' bug fear not! Another test build is coming later today (June 17) - where this issue will most probably be fixed. Keep your fingers crossed, and thank you all for all the feedback - it really helps.
« Last Edit: June 17, 2014, 12:03:16 pm by luciderous »

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #46 on: June 17, 2014, 12:31:45 pm »
luciderous:  I've been putting the data resources inside the app bundle the whole time.

After repairing disk permissions it's still the same error/bad file.  Will wait for next test build.

Offline SupSuper

  • Lazy Developer
  • Administrator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 2124
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #47 on: June 17, 2014, 06:47:01 pm »
Some people report that manually creating the options.cfg yourself fixes the problem: https://openxcom.org/bugs/openxcom/issues/666

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #48 on: June 17, 2014, 07:10:29 pm »
Killer!
Following the instructions at that link totally made it all go!
Thanks for the support!

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #49 on: June 17, 2014, 09:57:08 pm »
Here go two latest builds, each using a little bit different set of tricks. Please, test both of them in sequence and tell me which one works and which doesn't.
https://www.mediafire.com/download/pfvw1kdczguz4lg/OpenXcom-20140617-2.zip
https://www.mediafire.com/download/4rpgg8lh9an5pll/OpenXcom-20140617-3.zip

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #50 on: June 17, 2014, 10:17:46 pm »
hello, first:
OpenXcom-20140617-2
Process:         OpenXcom [25425]
Identifier:      SupSuper.OpenXcom
Version:         1.01 (339b126)
Code Type:       X86-64 (Native)
Parent Process:  launchd [270]
Responsible:     OpenXcom [25425]
User ID:         501

Date/Time:       2014-06-17 21:13:27.218 +0200
OS Version:      Mac OS X 10.9.3 (13D65)
Report Version:  11

Crashed Thread:  0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:  EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL)
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x0000000000000000

Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   SupSuper.OpenXcom                0x000000010c549224 _GLOBAL__I_a + 4
1   dyld                             0x00007fff6752dc2e ImageLoaderMachO::doModInitFunctions(ImageLoader::LinkContext const&) + 268
2   dyld                             0x00007fff6752ddba ImageLoaderMachO::doInitialization(ImageLoader::LinkContext const&) + 40
3   dyld                             0x00007fff6752aa62 ImageLoader::recursiveInitialization(ImageLoader::LinkContext const&, unsigned int, ImageLoader::InitializerTimingList&) + 308
4   dyld                             0x00007fff6752a8f6 ImageLoader::runInitializers(ImageLoader::LinkContext const&, ImageLoader::InitializerTimingList&) + 54
5   dyld                             0x00007fff6751e1da dyld::initializeMainExecutable() + 189
6   dyld                             0x00007fff67521560 dyld::_main(macho_header const*, unsigned long, int, char const**, char const**, char const**, unsigned long*) + 2419
7   dyld                             0x00007fff6751d27b dyldbootstrap::start(macho_header const*, int, char const**, long, macho_header const*, unsigned long*) + 477
8   dyld                             0x00007fff6751d05e _dyld_start + 54

Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):
  rax: 0x0000000000000001  rbx: 0x000000010c549220  rcx: 0x00007fff5392ecf8  rdx: 0x00007fff5392ec78
  rdi: 0x0000000000000002  rsi: 0x00007fff5392ec60  rbp: 0x00007fff5392d1b0  rsp: 0x00007fff5392d1b0
   r8: 0x00007fff67550178   r9: 0x00007fff5392d100  r10: 0x00007fff99e6bfa7  r11: 0x0000000000072fee
  r12: 0x000000000000001e  r13: 0x00007fff675500b0  r14: 0x00007fff67556ed0  r15: 0x000000010c615578
  rip: 0x000000010c549224  rfl: 0x0000000000010246  cr2: 0x000000010c549220
 
Logical CPU:     4
Error Code:      0x00000000
Trap Number:     6

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #51 on: June 17, 2014, 10:18:36 pm »
second:
OpenXcom-20140617-3
Process:         OpenXcom [25504]
Identifier:      SupSuper.OpenXcom
Version:         1.0 (git20140527)
Code Type:       X86-64 (Native)
Parent Process:  launchd [270]
Responsible:     OpenXcom [25504]
User ID:         501

Date/Time:       2014-06-17 21:14:25.859 +0200
OS Version:      Mac OS X 10.9.3 (13D65)
Report Version:  11
Crashed Thread:  0  Dispatch queue: com.apple.main-thread
Exception Type:  EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL)
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x0000000000000000

Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   SupSuper.OpenXcom                0x000000010a129054 _GLOBAL__I_a + 4
1   dyld                             0x00007fff6bc54c2e ImageLoaderMachO::doModInitFunctions(ImageLoader::LinkContext const&) + 268
2   dyld                             0x00007fff6bc54dba ImageLoaderMachO::doInitialization(ImageLoader::LinkContext const&) + 40
3   dyld                             0x00007fff6bc51a62 ImageLoader::recursiveInitialization(ImageLoader::LinkContext const&, unsigned int, ImageLoader::InitializerTimingList&) + 308
4   dyld                             0x00007fff6bc518f6 ImageLoader::runInitializers(ImageLoader::LinkContext const&, ImageLoader::InitializerTimingList&) + 54
5   dyld                             0x00007fff6bc451da dyld::initializeMainExecutable() + 189
6   dyld                             0x00007fff6bc48560 dyld::_main(macho_header const*, unsigned long, int, char const**, char const**, char const**, unsigned long*) + 2419
7   dyld                             0x00007fff6bc4427b dyldbootstrap::start(macho_header const*, int, char const**, long, macho_header const*, unsigned long*) + 477
8   dyld                             0x00007fff6bc4405e _dyld_start + 54

Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):
  rax: 0x0000000000000001  rbx: 0x000000010a129050  rcx: 0x00007fff55d4ecf8  rdx: 0x00007fff55d4ec78
  rdi: 0x0000000000000002  rsi: 0x00007fff55d4ec60  rbp: 0x00007fff55d4d250  rsp: 0x00007fff55d4d250
   r8: 0x00007fff6bc77178   r9: 0x00007fff55d4d100  r10: 0x00007fff99e6bfa7  r11: 0x00000000000731de
  r12: 0x000000000000001e  r13: 0x00007fff6bc770b0  r14: 0x00007fff6bc7ded0  r15: 0x000000010a1f5578
  rip: 0x000000010a129054  rfl: 0x0000000000010246  cr2: 0x000000010a129050
 
Logical CPU:     0
Error Code:      0x00000000
Trap Number:     6

p.s. hope it helps

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #52 on: June 17, 2014, 10:25:13 pm »
manually creating options.cfg does not help.

byebye

Offline NuclearPotato

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #53 on: June 18, 2014, 02:54:53 am »
Recreated options.cfg, and the game booted.  I can start a new game without problems, but clicking "New Battle" causes the game to shutdown immediately.  Have not tried entering Battlescape yet in the new game.

Offline thd

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #54 on: June 18, 2014, 03:41:57 am »
Same type of crash errors with new builds as reported by StarMox.  I did not delete the previous OpenXcom options.cfg file...

Also same  '[FATAL]   yaml-cpp: error at line 0, column 0: bad file' crash when I go to New Battle (as NuclearPotato reported).

However, New Game and Load Game seems to run fine.

Offline Warboy1982

  • Administrator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 2319
  • Developer
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #55 on: June 18, 2014, 07:04:20 am »
@nuclearPotato the new battle crash will likely be related to the battle.cfg, try deleting that

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile

Offline StarMox

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #57 on: June 18, 2014, 04:56:44 pm »
OpenXcom-20140618-1

Process:         OpenXcom [57986]
Identifier:      SupSuper.OpenXcom
Version:         1.0 (git20140527)
Code Type:       X86-64 (Native)
Parent Process:  launchd [270]
Responsible:     OpenXcom [57986]
User ID:         501

Date/Time:       2014-06-18 15:54:36.809 +0200
OS Version:      Mac OS X 10.9.3 (13D65)
Report Version:  11

Crashed Thread:  0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:  EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL)
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x0000000000000000


Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   SupSuper.OpenXcom                0x0000000109776444 _GLOBAL__I_a + 4
1   dyld                             0x00007fff652e2c2e ImageLoaderMachO::doModInitFunctions(ImageLoader::LinkContext const&) + 268
2   dyld                             0x00007fff652e2dba ImageLoaderMachO::doInitialization(ImageLoader::LinkContext const&) + 40
3   dyld                             0x00007fff652dfa62 ImageLoader::recursiveInitialization(ImageLoader::LinkContext const&, unsigned int, ImageLoader::InitializerTimingList&) + 308
4   dyld                             0x00007fff652df8f6 ImageLoader::runInitializers(ImageLoader::LinkContext const&, ImageLoader::InitializerTimingList&) + 54
5   dyld                             0x00007fff652d31da dyld::initializeMainExecutable() + 189
6   dyld                             0x00007fff652d6560 dyld::_main(macho_header const*, unsigned long, int, char const**, char const**, char const**, unsigned long*) + 2419
7   dyld                             0x00007fff652d227b dyldbootstrap::start(macho_header const*, int, char const**, long, macho_header const*, unsigned long*) + 477
8   dyld                             0x00007fff652d205e _dyld_start + 54

Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):
  rax: 0x0000000000000001  rbx: 0x0000000109776440  rcx: 0x00007fff56700cf8  rdx: 0x00007fff56700c78
  rdi: 0x0000000000000002  rsi: 0x00007fff56700c60  rbp: 0x00007fff566ff220  rsp: 0x00007fff566ff220
   r8: 0x00007fff65305178   r9: 0x00007fff566ff100  r10: 0x00007fff99e6bfa7  r11: 0x0000000000072dee
  r12: 0x000000000000001e  r13: 0x00007fff653050b0  r14: 0x00007fff6530bed0  r15: 0x0000000109842578
  rip: 0x0000000109776444  rfl: 0x0000000000010246  cr2: 0x0000000109776440
 
Logical CPU:     6
Error Code:      0x00000000
Trap Number:     6

Offline luciderous

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 108
  • There is no spoon...
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #58 on: June 18, 2014, 05:09:43 pm »
OpenXcom-20140618-1

Version:         1.0 (git20140527)
Sorry to ask, but are you sure you tried the latest build? I've changed the version to ease the tracking and it doesn't match with what you report. Yet again, I might have missed something in a hurry.

Offline NuclearPotato

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: OSX port does not include libraries in bundle?!
« Reply #59 on: June 18, 2014, 08:38:23 pm »
@nuclearPotato the new battle crash will likely be related to the battle.cfg, try deleting that

Where's that located?  I couldn't find it in the Library or in the App package.