aliens

Author Topic: A couple of glitches in TWoTS  (Read 275 times)

Offline ghostknife

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
A couple of glitches in TWoTS
« on: June 09, 2020, 07:25:45 pm »
Hi all,

Not sure if these have been raised already, but here goes:

1.When the aliens invade your bases and you have to fight them off, certain underwater drones (shrimp and cuttlefish) are suddnly available to use around the base flying around in the air.

2. During the alien laboratory missions the second under water phase of the mission allows you to use surface weapons like the AK47 and heavy machine gun under water.

3. Is the Exosuit supposed to be an underwater only item? Because not being able to wear it on land is a bit odd when you cant wear the very similar Hard suit. I would say neither should be worn on land.

4. Is the Alien ADS supposed to be less powerful than the standard ADS as the damage is 25 for the alien one and 30 for the standard one?

Enjoying the game massively.

Regards

Pete

Offline Rubber Cannonball

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 202
    • View Profile
Re: A couple of glitches in TWoTS
« Reply #1 on: June 12, 2020, 04:56:09 am »
Hi ghostknife and welcome to the OpenXcom forums.  There is a TWoTS thread under Released Mods where you should have put this in order to get a quick response.  Unfortunately I'm not familiar with this mod and can't answer your questions, but I'll send a note to Nord asking to have a look at your post.

Offline Nord

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1191
  • The Gate will open... someday.
    • View Profile
Re: A couple of glitches in TWoTS
« Reply #2 on: June 12, 2020, 01:19:57 pm »
...
Regards

Pete
1. Engine limitations.
2. Engine limitations.
3. Yes it is. Full-metal suit is too heavy to wear like clothing.
4. Yes it is. Weaker, but ignores armor.

Offline ghostknife

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: A couple of glitches in TWoTS
« Reply #3 on: June 18, 2020, 08:46:07 pm »
Thanks for explaining those points.

I have run into another issue - this time its the game crashing. This cropped up after I shot down a very large sub and then attempted to assault it. As the Poseidon arrived at the crash site the game crashed and this message came up 'open xcom has crashed: Alien Deployment STR-HOR3 - not found.'

I have a saved game just before the event which I can send your way if you let me know what you need.

Thanks

Pete