Author Topic: OPENXCOM TRAINER  (Read 37039 times)

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #105 on: June 20, 2022, 11:21:36 am »
@psychoucho

Sorry for the late reply , i again got now notification about a new message in this thread...
Just tested it and can confirm that all enemies are stunned even if the option is not activated. I'll have a look at it...





Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #106 on: June 20, 2022, 12:07:46 pm »
v.0.9.4.4 in #1

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #107 on: June 22, 2022, 09:17:30 am »
Hello there, I have got a lot of problems with this trainer.
Firstly, I got a lot of error messages when I start the trainer and after I got a lots of these again a lot of time.
There is a problem with setting the application icon. Now using default icon.: '4' '16' '11' '12' 18
InvalidArgument=Value of 'x' is not valid for 'index'. Parameter name: index
 (x = the listed numbers above)

When I load a save game then I get an other error:
Auswertung_savefile - Hauptkategorie!!! (1); Text: engine: ""
But it loads the save file

When I start to build an Avenger and I set the 'Speed up (next) production' then the instant finish does not happen.
When I checked it in the Enhanced mode the productions then the trainer program crashes:
Unhandled exception has occurred in your application. If you click Continue, the application will ignore this error and attempt to continue. If you click Quit, the application will close immediately. Value '64' is not valid for 'Value'. 'Value' should be between 'Minimum' and 'Maximum'. Parameter name: Value.

If I click Continue then the program stay active but the Production part will be a big white empty part of the window.
The mentioned 64 value is the engineers number. I tried to lower it but it happened with 60 too. But when I set it to 1 engineer then the trainer show the data about the production.

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #108 on: June 22, 2022, 09:53:30 am »
@cOdy

Are you using the latest version? 0.9.9.4?

First try to start the application with command "reset" - if the application recognizes the command you'll get a message, that the settings are resetted. This should fix the icon problem, but also resets all other settings you made.

For all other problems i need your savegamefile, but i guess your savegamefile isnt original openxcom.

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #109 on: June 22, 2022, 12:50:01 pm »
THX 4 the quick answer!

Yes, I use the latest version (0.9.9.4) but I tried the v0.9.9.3 too but it has the same errors.

I did the reset but it gave the same icon errors after the notification of the reset!

The save file is original openxcom. But I started long ago (2020.feb) and I updated the openxcom program a lot of times and continued the game.
https://mega.nz/file/Voc2mbgB#SplDFkaG9hJG4wvYkleeY45lX2n4w8WZ60VUgDKLuWI

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #110 on: June 22, 2022, 01:43:57 pm »
I really dont know why this Icon-Shit is still happening... But it seems to occur only to a few people.
Thanks for providing your savegame. I will have a look into it, maybe your are using a newer openxcom version then me. I updated my version now also.

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #111 on: June 22, 2022, 04:35:50 pm »
@cOdy

Thanks for reporting the bugs.
All bugs except 'setting APP-Icon' should be fixed. If not reply again...

Its hard for me to fix the 'App-Icon-Bug' because i never got this bug on any of my machines...

V0.9.9.5 in #1

If you still got problems with the App-Icon i can try to make an option to disable to set the App-Icon

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #112 on: June 22, 2022, 07:31:45 pm »
Thank you very much for your fast help!
But sadly the icon problem still exists!
The 'Speed up (next) production' works on the Avenger now!  ;D

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #113 on: June 23, 2022, 09:10:27 am »
Can you try this testversion.

Steps:
1.) Start the app normal and give me at least the first 2 error messages about the app icon.
2) Close App
3) Start app with commandline "iconoff"

The problem should be gone.
You only need to disable the icon once. For the next start you can start it without "iconoff" command
If you want to turn it on again, use "iconon"

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #114 on: June 23, 2022, 05:12:17 pm »
Do you mean try it with the V0.9.9.5?
As I wrote the error still happens.
If you would like to get the error with the 0.9.9.5 then here they are:
There is a problem with setting the application icon. Now using default icon.: '15' '21' '1' '1' 7' '21'
InvalidArgument=Value of 'x' is not valid for 'index'. Parameter name: index


 (x = the listed numbers above)

There were the numbers now, but these numbers are completely random!!! They are always different!

IF I START IT WITH THE iconoff command I get the same error window but the numbers are:
3, 11, 22, 9, 6, 12
BUT these numbers are completely random, too!!!
Sorry, i do not get it! The icons are disappeared but the errors are still exist!

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #115 on: June 23, 2022, 06:07:47 pm »
No, I uploaded a new test version but in #134
« Last Edit: June 23, 2022, 06:51:13 pm by humax »

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #116 on: June 23, 2022, 07:45:52 pm »
Sorry, but i do not find it!

Offline humax

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 117
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #117 on: June 23, 2022, 07:50:54 pm »
Look this screenshot

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #118 on: June 23, 2022, 07:56:55 pm »
XD
Hey that is #113 not #134!!!

Offline cOdy

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: OPENXCOM TRAINER
« Reply #119 on: June 23, 2022, 08:07:55 pm »
There is a problem with setting the application icon. Now using default icon.: '
InvalidArgument=Value of 'x' is not valid for 'index'. Parameter name: index
'12' (1), '11' (1), '8' (1), 17 (1), 19 (1), 13 (1)

IF I START IT WITH THE iconoff command I get the same error window but the numbers are:
'6' (1), 8 (1), 3 (1), 12 (1), 8 (1), 20 (1)

But if i make a setup then the error problem disappears!