Author Topic: OXCE Not starting on System without Audio Devices  (Read 352 times)

Offline hellrazor

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1992
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
OXCE Not starting on System without Audio Devices
« on: May 06, 2022, 12:43:04 pm »
Hello there alltogether,

i was recently setting up OXC and OXCE in a Windows VM, which does not have a Sound device.
The Installation was good, and OXC loads normally and runs fine.
OXCE seems to not load the Sound files of the game if no Sound Device is detected.

See attached Logfiles for detailed messages. Not Mods exept xcom1 have been active.

Online Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 7379
    • View Profile
Re: OXCE Not starting on System without Audio Devices
« Reply #1 on: May 06, 2022, 01:06:51 pm »
Thanks.
Will be fixed with next release.

For clarification, OXC also doesn't load the sound files if no sound device is detected.
OXCE fails on its own internal sound checks... which should be turned off when there is no sound device.
« Last Edit: May 06, 2022, 01:09:57 pm by Meridian »

Offline hellrazor

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1992
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: OXCE Not starting on System without Audio Devices
« Reply #2 on: May 06, 2022, 02:59:27 pm »
Thanks.
Will be fixed with next release.

For clarification, OXC also doesn't load the sound files if no sound device is detected.
OXCE fails on its own internal sound checks... which should be turned off when there is no sound device.

Thanks i appreciate the fix, so I can have my testing setup in the VM ;)