Author Topic: No GSettings schemas are installed on the system  (Read 971 times)

Offline Ugom0n

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
No GSettings schemas are installed on the system
« on: November 16, 2018, 02:09:10 am »
Hello.

I have permanent crashes on intercepting and so on.

My OS: Ubuntu 16.04.5 LTS
openXCom: OpenXcom_20181114_07cc04921_x86-64.AppImage

Console output:
Code: [Select]
/bin/bash: /tmp/.mount_OpenXcvTL2Lc/lib/x86_64-linux-gnu/libtinfo.so.5: no version information available (required by /bin/bash)
zenity: /tmp/.mount_OpenXcvTL2Lc/lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3: no version information available (required by /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libatk-bridge-2.0.so.0)
zenity: /tmp/.mount_OpenXcvTL2Lc/lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3: no version information available (required by /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libatspi.so.0)

(zenity:16070): GLib-GIO-ERROR **: No GSettings schemas are installed on the system
Trace/breakpoint trap
OpenXcom has crashed: Segmentation fault. This usually indicates something missing in a mod.
More details here: /home/miror/.local/share/openxcom/openxcom.log
If this error was unexpected, please report it to the developers.

tail of openxcom.log
Code: [Select]
[16-11-2018_03-05-28]   [INFO]  SDL_mixer initialized successfully.
[16-11-2018_03-05-28]   [INFO]  SDL_mixer initialized successfully.
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] A fatal error has occurred: Segmentation fault. This usually indicates something missing in a mod.
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom13CrossPlatform10stackTraceEPv+0x2a) [0x60830a]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom13CrossPlatform9crashDumpEPvRKSs+0x427) [0x608b27]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_Z12signalLoggeri+0x2c) [0x4c422c]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x354b0) [0x7f01de2bc4b0]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_Z15init_music_dataPhi+0xc0) [0x6007e0]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_Z16func_setup_musicPhi+0x12d) [0x6011ad]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZNK8OpenXcom10AdlibMusic4playEi+0x25) [0x604705]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom3Mod9playMusicERKSsi+0x6e) [0x7e912e]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom13GeoscapeState4initEv+0x320) [0x70ccf0]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom5Timer5thinkEPNS_5StateEPNS_7SurfaceE+0x87) [0x6d7a37]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom13GeoscapeState5thinkEv+0x3c) [0x70ce7c]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(_ZN8OpenXcom4Game3runEv+0x3c6) [0x622236]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom(main+0x12c) [0x4ac42c]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__libc_start_main+0xf0) [0x7f01de2a7830]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] /tmp/.mount_OpenXcSLNpAm/usr/bin/openxcom() [0x4ae38a]
[16-11-2018_03-06-21]   [FATAL] OpenXcom has crashed: Segmentation fault. This usually indicates something missing in a mod.
More details here: /home/miror/.local/share/openxcom/openxcom.log
If this error was unexpected, please report it to the developers.

Could you help me?

Offline R1dO

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 268
    • View Profile
Re: No GSettings schemas are installed on the system
« Reply #1 on: November 16, 2018, 04:11:33 pm »
The Gsetting error is something from the error dialog (zenity).

Part of it is a system thingy. Part of it might be related to how openxcom tries to call the error dialog. I have seen it also, but it never really bothered me since it only occurs on crashes.

The real error in you game is that there is something missing in the mod (looks sound related).
It would be helpful if you can attach a save (and a list of mods you have enabled).

Offline SupSuper

  • Lazy Developer
  • Administrator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 2124
    • View Profile
Re: No GSettings schemas are installed on the system
« Reply #2 on: November 18, 2018, 01:25:35 am »
What version of X-COM are you using? The crash seems to be when OpenXcom tries to play a new music track (I assume the Intercept music).

Offline Ugom0n

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: No GSettings schemas are installed on the system
« Reply #3 on: November 19, 2018, 09:38:16 am »
I changed the version of original XCOM.
And it fixed the problem.

Thanks for advices!