Author Topic: 40k Bug/crashes/problem´s report  (Read 35677 times)

Offline ohartenstein23

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 1841
  • Flamethrowers fry cyberdisk circuits
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #270 on: July 09, 2020, 04:34:56 pm »
We don't support the New Battle feature - there's no way to guarantee it won't crash with a mod, even when the mod has no crashes during a normal campaign. Please don't report crashes with it unless you know what you're doing or are instructed to use it to reproduce a campaign bug.

Offline bulletdesigner

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 573
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #271 on: July 09, 2020, 05:40:01 pm »

Installed: Completely deleted the mod, and then set 25. Did you delete the mission? Say, an arena to see all the equipment available to the Imperium? Before the update, I had it turned on.

no it´s still there, the showcase outpost. but you did well reinstalling, it since if you cant even enter that menu that´s some faulty installation

And also ohartenstein23 is right we don´t support the New Battle feature since we can create some bug´s since all can be mixed up and can lead to bug´s that are not present in campaign

Offline Ham

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #272 on: July 09, 2020, 06:07:49 pm »
Well, the main thing is that there are no failures in the company.

Thanks for the prompt reply and help.

Offline Foxhound634

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 173
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #273 on: July 13, 2020, 02:32:51 am »
Hi, i just tried that and i just happened upon another CTD, this time with battlesisters (last time was imperial guard), though i don't know if that matters. This time was also regarding interception, but this time it was and Ork Traktor, but it only crashes when i was half-way to closing in, in the interception window. I tried reloading just before interception, but it didn't happen that time.

Attached error message and log again.

So i happened to save right when a terror mission was launched, and i suspect that the crashes happen if you intercept crafts that are part of a terror mission (not just the terror-mission-spawner-craft itself, but its escort as well)

Offline Ten

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #274 on: July 14, 2020, 12:04:30 pm »
The top rim of this pyramid plays the death noise of a HWP and gun shots when walking on it but not the tiles inside.

Offline Soderbok

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #275 on: July 23, 2020, 12:24:47 pm »
I think I've found a bug in the Eye of the Storm mission, part one. I've crushed the chaos scum and blown a few holes in the gate. If  I completely destroy the gate the level ends, I get a prepare for part 2 message

The equipment load out screen appears and if I start the mission the screen immediately goes blank and the game crashes.
No error message appears on screen.
I've attached the log file and the save from just before the level ends.

Offline bulletdesigner

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 573
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #276 on: July 24, 2020, 02:12:07 pm »
I think I've found a bug in the Eye of the Storm mission, part one. I've crushed the chaos scum and blown a few holes in the gate. If  I completely destroy the gate the level ends, I get a prepare for part 2 message

The equipment load out screen appears and if I start the mission the screen immediately goes blank and the game crashes.
No error message appears on screen.
I've attached the log file and the save from just before the level ends.


Dosen´t crash with me, runs normal, but you have an issue with the INV , disable all other mod´s

Offline Soderbok

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #277 on: July 25, 2020, 12:48:36 am »
I've replaced the INV file with the original one to reset any changes. Reloaded from a non battlescape save.
Changed equipment to Laspistol on left hand and motion scanner in right hand.
Removed all other equipment.
Started final mission again.
Destroyed the gate, part 1 ends.
Goes to equipment screen and immediately fails to load part 2.
Nothing flagged in game log.
Attaching error log.

Offline bulletdesigner

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 573
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #278 on: July 27, 2020, 04:29:01 pm »
i get no problem again , but your unit´s TU are crazy , but i think is an issue about the video, since when you lose you play slideshow.
My solution is for you to do a clean instalation with the latest OXCE and 40k and loading the previous save you give me... if it works with me has to work with you

Offline lurker

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #279 on: July 31, 2020, 04:27:53 am »
Hey there;

I just finished updating OXCE to 6.5.7 because I got the Range Check error. Now that I've updated OXCE, the game fails to start up because certain files seem to be missing. I re-extracted v25 and moved the contents to the Documents/OpenXCom/mods folder, because that's what we're doing now, right?

What did I do wrong? Should v25 go into the folder with the .exe?

Offline bulletdesigner

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 573
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #280 on: July 31, 2020, 12:35:03 pm »
if the game wont start, it was nothing to do with the mod, so you have updated oXCE incorrectly, since without 40k mod on folder the game should start anyway , also even if the mod is loaded and crash by mod error, the next initiation will automatically shut down that mod and start anyway

Offline lurker

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #281 on: August 04, 2020, 12:30:45 am »
Thank you BD. I tried re-installing 6.5.7 and then re-extracting v25, but that didn't solve my problem.

I rolled back to 6.5.3 and it works again. I wonder what I did wrong. :-\

Offline lurker

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #282 on: August 05, 2020, 06:56:25 am »
Ohartenstein here's a save file just before the crash, for the bug you're hunting. It happens on the way to the ork WAAAAGH mission once both the intercepting ork convoy craft are destroyed by my chimera and its lightning fighter escort.