Author Topic: 40k Bug/crashes/problem´s report  (Read 11930 times)

Offline Yataka Shimaoka

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 284
  • I'm the trouble maker
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #120 on: January 31, 2019, 08:10:45 am »
Attaching log....
Crash happened when an HK intercepted my Valkyrie

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 4979
  • Aaand we're back!
    • View Profile
    • My Wiki
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #121 on: January 31, 2019, 10:02:45 am »
Try newer OXCE, or put guns in all craft slots.

Offline Yataka Shimaoka

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 284
  • I'm the trouble maker
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #122 on: January 31, 2019, 03:33:34 pm »
Mine is up to date, as of Jan 16. Or Am I mistaken again and it is now outdated

Offline ohartenstein23

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 1646
  • Flamethrowers fry cyberdisk circuits
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #123 on: January 31, 2019, 04:40:48 pm »
Can you post a save just before it happens? HKs hunt down my Valkyries just fine, with the only crash being the Valkyrie to the ground.

Offline b

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #124 on: February 01, 2019, 10:05:29 am »
The game crashes when I access the inventory of some but not all soldiers.
I'm using the latest everything on a fresh install on Linux (debian mint),  and a lot of the text has STR in front of it(see examples in attached picture):


Any idea how to fix this?

Also, some random battles start with everyone stuck in the air and unmovable like this:

 The log says this:
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_MISSION not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_CRAFT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_HANGAR not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_SPACESHIP_M8 not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_SPACESHIP_M9 not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_MIXED not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_EQUIP_CRAFT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_OK not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   STR_CANCEL not found in en-US
[01-02-2019_01-17-56]   [WARN]   MAP_MARINEOUT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-58]   [WARN]   STR_CRAFTNAME not found in en-US
[01-02-2019_01-17-58]   [WARN]   STR_CRAFT_ not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_HIDDEN_MOVEMENT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_TURN not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_SIDE not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_PRESS_BUTTON_TO_CONTINUE not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_TIME_UNITS_SHORT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_WEIGHT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_ACCURACY_SHORT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_REACTIONS_SHORT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_PSIONIC_SKILL_SHORT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_PSIONIC_STRENGTH_SHORT not found in en-US
[01-02-2019_01-17-59]   [WARN]   STR_AMMO_ROUNDS_LEFT not found in en-US
[01-02-2019_01-18-00]   [WARN]   STR_ELECTRO_FLARE not found in en-US
[01-02-2019_01-18-41]   [WARN]   STR_UNLOAD_WEAPON not found in en-US
[01-02-2019_01-19-33]   [WARN]   STR_PROXIMITY_GRENADE not found in en-US
[01-02-2019_01-19-35]   [WARN]   STR_MOTION_SCANNER not found in en-US
[01-02-2019_01-20-20]   [WARN]   STR_WRONG_AMMUNITION_FOR_THIS_WEAPON not found in en-US
[01-02-2019_01-21-10]   [WARN]   STR_NO_AMMUNITION_LOADED not found in en-US

« Last Edit: February 01, 2019, 10:30:08 am by b »

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 4979
  • Aaand we're back!
    • View Profile
    • My Wiki
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #125 on: February 01, 2019, 10:33:51 am »
The game crashes when I access the inventory of some but not all soldiers.
I'm using the latest everything on a fresh install on Linux (debian mint),  and a lot of the text has STR in front of it(see examples in attached picture):

Any idea how to fix this?

You need OXCE (OpenXcom Extended) to play 40k mod: https://openxcom.org/forum/index.php/topic,5258.0.html

It will not work with OXC (OpenXcom).

Offline b

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #126 on: February 01, 2019, 10:37:23 am »
Yes, I thought I installed this one: https://lxnt.wtf/oxem/builds//Extended/Extended-5.2-0c6c261bd-2019-01-30-stretch-x86_64.7z  maybe I didn't use it right
« Last Edit: February 01, 2019, 10:39:17 am by b »

Offline Stoddard

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 457
  • in a fey mood
    • View Profile
    • Linux builds & stuff
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #127 on: February 01, 2019, 10:50:50 am »
Yes, I thought I installed this one: https://lxnt.wtf/oxem/builds//Extended/Extended-5.2-0c6c261bd-2019-01-30-stretch-x86_64.7z  maybe I didn't use it right

Note how the git commit id (.....7c8) in the window title bar doesn't match the one in the archive name  (0c6c261bd).
You are definitely running something else. Also check out the main menu, the log, the start-up screen - they all show the version there.

Offline b

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #128 on: February 01, 2019, 12:35:26 pm »
I was missing an sdl  ..  running this command fixed everything:

apt-get install libsdl-gfx1.2-5

Offline Lord Flasheart

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #129 on: February 08, 2019, 08:01:26 pm »
Hello Gentlemen, I found a bug on a Space Hulk map (017 version).
Sometimes enemy units - the culprit used to be the Carnifex in previous version, but in this case it is a Genestealer - is standing on an "elevator" square and don't move preventing the player destroying it and finishing the mission.


Offline ohartenstein23

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 1646
  • Flamethrowers fry cyberdisk circuits
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #130 on: February 08, 2019, 08:24:29 pm »
I'll take a look at the save, but usually you can destroy the terrain or move away from the elevator and wait for the AI to move.

For those of you who just downloaded version 018, the Techmarine's repair ability might not use the new script designed to fix the most damaged armor - we're uploaded a fixed version of the full mod, but you can just replace the attached ruleset as well.

Offline Lord Flasheart

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #131 on: February 08, 2019, 09:25:59 pm »
No need to look at the savegame, it happened just as you said. I destroyed the control and the last unit moved out.

Offline ohartenstein23

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 1646
  • Flamethrowers fry cyberdisk circuits
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #132 on: February 15, 2019, 03:24:35 am »
Found a big bug with version 018 - any alien bases generated under the new version will default to the wrong deployment STR_TERROR_MISSION instead of STR_ALIEN_BASE_ASSAULT.

If you have a campaign going on version 018, open up the saved game in a text editor, find the section named "alienBases:", and replace any entries under that section that have "deployment: STR_TERROR_MISSION" with "deployment: STR_ALIEN_BASE_ASSAULT". If you are having trouble with the save editing, PM me with your save and I'll fix it.

I'm also attaching a fixed alienMissions ruleset - replace the corresponding file in 40k/Rulesets with this one to fix the bug.
« Last Edit: February 15, 2019, 03:40:11 am by ohartenstein23 »

Offline Lord Flasheart

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #133 on: February 16, 2019, 04:10:10 am »
Hello Gentlemen,

I found a bug. I have attached the log, the savegame and a screenshot.

Offline ohartenstein23

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 1646
  • Flamethrowers fry cyberdisk circuits
    • View Profile
Re: 40k Bug/crashes/problem´s report
« Reply #134 on: February 16, 2019, 04:38:04 am »
Thanks, we're aware of this bug. It'll be fixed in the next version. To fix it on your end, go into missionScripts_40k.rul, scroll down to the bottom for the script named "Inquisition," and remove the line that says "label: 1".