aliens

Author Topic: Custom Mission Help :(  (Read 3625 times)

Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Custom Mission Help :(
« on: May 15, 2018, 11:14:22 pm »
Hello everyone,

Still tinkering around with vanilla 1.0 and thought I would try my hand at a bit of custom missions.

I've taken apart a few other mods to try and figure this out but FML I can't get it to spawn the custom mission.

Any advice from you experienced modders would be greatly appreciated! - I've attached my .rul file :)

Cheers,

SQ

Online Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 7379
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #1 on: May 15, 2018, 11:28:20 pm »
Code: [Select]
missionScripts:
#
  - type: sporeImpact
    missionWeights:
      0:
       STR_ALIEN_SPORE_IMPACT
    raceWeights:
      0:
       STR_RACE_TRIFFID: 100
    useTable: false
    startDelay: 120
    firstMonth: 0

just a guess without any testing, the mission weight is not defined and probably defaults to 0... you probably wanted STR_ALIEN_SPORE_IMPACT: 100

Offline ohartenstein23

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1934
  • Flamethrowers fry cyberdisk circuits
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #2 on: May 15, 2018, 11:42:33 pm »
It also looks like the alienMission doesn't reference the deployment for the spore impact as well for its siteType, so the mission would spawn a terror site instead by default.

Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #3 on: May 15, 2018, 11:56:30 pm »
Thanks both for quick replies :) do like the sense of comradre on these forums than on others!

Made the changes but still no cigar :( Skipped through a couple of months to see if I could get it to spawn.

Do custom missions need something in regions as well?

Offline Hobbes

  • Commander
  • *****
  • Posts: 2106
  • Infiltration subroutine in progress
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #4 on: May 16, 2018, 12:08:20 am »
It also looks like the alienMission doesn't reference the deployment for the spore impact as well for its siteType, so the mission would spawn a terror site instead by default.

Depends how the mission system is defined, you can either use siteType on alienMissions.rul, or use the vanilla approach of assigning the alienDeployment to a texture on globe.rul and then assign that texture to the cities on regions.rul
« Last Edit: May 16, 2018, 12:11:06 am by Hobbes »

Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #5 on: May 16, 2018, 12:47:47 am »
Ah ha ... a little closer ... this version shows the mission type in the battle simulator but when I try and load the game it crashes

Baby steps lol  ;D

Offline Hobbes

  • Commander
  • *****
  • Posts: 2106
  • Infiltration subroutine in progress
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #6 on: May 16, 2018, 12:52:07 am »
Ah ha ... a little closer ... this version shows the mission type in the battle simulator but when I try and load the game it crashes

The alienDeployment doesn't have any terrains assigned

Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #7 on: May 16, 2018, 03:05:03 am »

Thanks again Hobbes ... changed that and still not working ... might have to go back to the drawing board  ;D



Edit: Does this stuff require nightly? Or can 1.0 use it?

---- Posts merged... Please don't do that, it's a huge pain to merge ---


Okay ... so for my experimenting I thought I would take out all of the stuff for my mod I'm working on and try and get this working at a base level using all vanilla assets and progress from there ... that way all you experts who have helped so far might be able to emulate my failures :)

Ultimately if I can get this working would like it to become some sort of template others can use to understand how custom missions work.

Thanks again guys for your help so far.

EDIT: Trying to get these to appear as custom events akin to terror sites.
EDIT2: I'm beginning to think this can't be done without OXCE / latest nightly ...
« Last Edit: May 16, 2018, 02:46:57 pm by Solarius Scorch »

Offline Hobbes

  • Commander
  • *****
  • Posts: 2106
  • Infiltration subroutine in progress
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #8 on: May 16, 2018, 03:23:40 am »
Edit: Does this stuff require nightly? Or can 1.0 use it?

Requires nightly - you can't add additional missions on 1.0
« Last Edit: May 16, 2018, 03:25:26 am by Hobbes »

Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #9 on: May 16, 2018, 11:32:50 am »
Thanks Hobbes ... suppose I should have just dived in with the nightlies.

Thought it was safer to use 1.0 as framework for my mod :)

Offline Hobbes

  • Commander
  • *****
  • Posts: 2106
  • Infiltration subroutine in progress
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #10 on: May 16, 2018, 03:36:52 pm »
Thought it was safer to use 1.0 as framework for my mod :)

I don't think you're the only guy still using 1.0 but you're almost definitely the only guy actively trying to mod for 1.0 :)


Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #11 on: May 17, 2018, 02:57:13 am »
Ahh nightly lol ... a world of new possibilities lol

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 10505
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
    • Email
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #12 on: May 17, 2018, 09:57:25 am »
1.0? I haven't heard this name for years. ;D
(Except for jokes which keep circulating around the OXC Discord server. Really old jokes lol)

Offline Wolfstarr

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Custom Mission Help :(
« Reply #13 on: May 19, 2018, 02:15:59 am »
Yeah think I was alone scorch ;)

Now using nightly to continue my mad experiments ...