Author Topic: Bugs, crashes, typos & bad taste  (Read 1233252 times)

Offline MemoryTAS

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2895 on: May 18, 2021, 05:11:58 pm »

There is a string, line 1006:

Code: [Select]
  STR_ALIEN_BIG_BASE_ASSAULT: "ALIEN COLONY ASSAULT"
Probably an outdated version?
I have the same thing and afaik am on the latest version (handcuffs are 1x1).

Offline Bananas_Akimbo

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 103
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2896 on: May 19, 2021, 04:04:42 am »
Is it intentional, that building the Virtualized Headquarters over the Headquarters, still costs the full 4,000,000$? The building time is reduced as expected, but not the money cost.

Offline krautbernd

  • Commander
  • *****
  • Posts: 1116
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2897 on: May 19, 2021, 10:03:45 pm »
Probably an outdated version?

 :P

No idea how I missed 1.8b, plz don't ban

Is it intentional, that building the Virtualized Headquarters over the Headquarters, still costs the full 4,000,000$? The building time is reduced as expected, but not the money cost.
Currently no good way to make "upgrading" buildings cheaper. The only way to make it cheaper right now is via "refundValue", which refunds credits when a facility is dismantled - meaning that you would get a refund when "building over" as well as when you dismantle a facility.
« Last Edit: May 19, 2021, 10:09:34 pm by krautbernd »

Offline jcrabbit

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2898 on: May 20, 2021, 05:04:50 pm »
This is not quite a crash. I've compiled the linux version of openxcom (master) and started it up successfully. Then installed XComFiles from  the mod.io web site. During I start up, I get the following errors

Quote
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Loading data...
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Scanning standard mods in ''...
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Scanning user mods in './user/'...
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Active mods:
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   - x-com-files v1.7
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Loading begins...
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Pre-loading rulesets...
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Loading vanilla resources...
[20-05-2021_06-52-22]   [INFO]   Loading rulesets...
[20-05-2021_06-52-26]   [INFO]   Loading rulesets done.
[20-05-2021_06-52-26]   [ERROR]   During linking rulesets of armors:
Error for 'STR_SKULL_WRAITH_ARMOR': Multiple recoverable battle corpse item(s)
Error for 'STR_SWARMIDS_LARGE_ARMOR': Multiple recoverable battle corpse item(s)

I get this error with version 1.8b, 1.8, as well as 1.7b.


Not sure what to do about this. I don't want to go about changing the rulesets myself. Any advice?
« Last Edit: May 20, 2021, 05:07:52 pm by jcrabbit »

Offline jcrabbit

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2899 on: May 20, 2021, 05:06:51 pm »
I had trouble using the forum software. I'm amending my post to add in the error logs.

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 8719
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2900 on: May 20, 2021, 05:07:39 pm »
Not sure what to do about this. I don't want to go about changing the rulesets myself. Any advice?

Downgrade OXCE to 7.0

or upgrade XcomFiles to git-master: https://github.com/SolariusScorch/XComFiles

Offline jcrabbit

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2901 on: May 20, 2021, 05:26:34 pm »
Thanks Meridian, that did it! At least, I was able to get the game started and the first base put down.

For anyone else who runs into this, I downgraded to v7.0 (compiled from 08d9eb908265b1fed482ff388d1ea7e8102d758f) and used X-Com Files v1.8b. Using Ubuntu 18.04 LTS.

Offline jcrabbit

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2902 on: May 21, 2021, 03:56:38 pm »
A new problem. If I reload a save in battlescape, the game loads with just a blackscreen. Furthermore, you can see everything on the map as if there were nothing on the map.

Offline Solarius Scorch

  • Global Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 11583
  • WE MUST DISSENT
    • View Profile
    • Nocturmal Productions modding studio website
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2903 on: May 21, 2021, 05:27:27 pm »
I have the same thing and afaik am on the latest version (handcuffs are 1x1).

Well I can't do anything else than add this string... And it's there...
Can you check if it's present in your version (in \XComFiles\Language\en-US.yml)?

Is it intentional, that building the Virtualized Headquarters over the Headquarters, still costs the full 4,000,000$? The building time is reduced as expected, but not the money cost.

Yeah, that's how it always works.

A new problem. If I reload a save in battlescape, the game loads with just a blackscreen. Furthermore, you can see everything on the map as if there were nothing on the map.

I'm afraid that I can't say much - never heard of it before.

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 8719
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2904 on: May 21, 2021, 05:30:34 pm »
A new problem. If I reload a save in battlescape, the game loads with just a blackscreen. Furthermore, you can see everything on the map as if there were nothing on the map.

well, upload the save at least

Offline jcrabbit

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2905 on: May 21, 2021, 05:36:44 pm »
Here's the save from the game.

Here's the log (not sure if it is the right file)
Code: [Select]
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  OpenXcom Version: Extended 7.0 (v2021-03-13)
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Platform: Linux
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Data folder is:
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Data search is:
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /home/jcheng/.local/share/openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /usr/share/plasma/openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /usr/local/share//openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /usr/share//openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /var/lib/snapd/desktop/openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /usr/local/share/openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - /usr/share/openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  - ./
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  User folder is: ./user/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Config folder is: /home/jcheng/.config/openxcom/
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Options loaded successfully.
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  SDL initialized successfully.
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  SDL_mixer initialized successfully.
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Attempted locale: C.UTF-8
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Detected locale: C.UTF-8
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Attempting to set display to 1400x1050x32...
[21-05-2021_07-34-47]   [INFO]  Display set to 1400x1050x32.
[21-05-2021_07-34-48]   [INFO]  Loading data...
[21-05-2021_07-34-48]   [INFO]  Scanning standard mods in ''...
[21-05-2021_07-34-48]   [INFO]  Scanning user mods in './user/'...
[21-05-2021_07-34-48]   [INFO]  Active mods:
[21-05-2021_07-34-48]   [INFO]  - x-com-files v1.8
[21-05-2021_07-34-49]   [INFO]  Loading begins...
[21-05-2021_07-34-49]   [INFO]  Pre-loading rulesets...
[21-05-2021_07-34-49]   [INFO]  Loading vanilla resources...
[21-05-2021_07-34-49]   [INFO]  Loading rulesets...
[21-05-2021_07-34-58]   [INFO]  Loading rulesets done.
[21-05-2021_07-34-58]   [INFO]  Loading ended.
[21-05-2021_07-34-58]   [INFO]  Loading fonts... Font.dat
[21-05-2021_07-34-58]   [INFO]  Lazy loading: 0
[21-05-2021_07-34-58]   [INFO]  Loading extra resources from ruleset...
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Loading custom palettes from ruleset...
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_DGOOD_ACID
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_DGOOD_SEA
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_DGOOD_SPACE
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_HEHEXD
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_MARS
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_MARS_LITE
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Creating a new palette: PAL_RED_SUN
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Making palette backups...
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Data loaded successfully.
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Loading language...
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Language loaded successfully.
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  OpenXcom started successfully!
[21-05-2021_07-35-02]   [INFO]  Playing flx, 320x200, 890 frames
[21-05-2021_07-35-03]   [INFO]  SDL_mixer initialized successfully.

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 8719
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2906 on: May 21, 2021, 05:44:13 pm »
Here's the save from the game.

It loads fine for me.

Don't know what's wrong.
« Last Edit: May 21, 2021, 05:47:41 pm by Meridian »

Offline jcrabbit

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2907 on: May 21, 2021, 05:48:08 pm »
Interesting! Thanks. I'll try a few things this weekend, perhaps a different version of oxce.

Offline AlicePaws

  • Colonel
  • ****
  • Posts: 146
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2908 on: May 21, 2021, 08:00:02 pm »
Is it intended that the Fenrir wolf's bite ignores overkill? I've had this since 1.7 and it's a bit hilarious actually just watching it bite someone so hard their fucking body just disintegrates, I actually thought that it might be a plasma based attack but no it's just regular cutting damage LOL

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 8719
    • View Profile
Re: Bugs, crashes, typos & bad taste
« Reply #2909 on: May 21, 2021, 10:30:54 pm »
Interesting! Thanks. I'll try a few things this weekend, perhaps a different version of oxce.

You probably have a wrong/incompatible version of yaml-cpp library.
Try using the newest one.
Or at least not v0.5.2, which definitely doesn't work.