Author Topic: Hardmode Expansion - Bugreports  (Read 18000 times)

Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #75 on: August 11, 2019, 10:43:24 am »
My current game crashes if I attempt to do alien base 18-see attached. The first two attachments are from hardmode expansion v0.996(master) and the last two are using hardmode expansion v0.995. To recreate crash load save "RESERVE", go to AB18, DEBUG and end your turn.  In the meantime, I can simply avoid going to that particular base.

PS This problem seems to also affect the "armored cyberdisc weapon"

Dear SIMON and all others, attached to this post you find a modified items.rul file. Please download it and place it in the  Hardmode Expansion Ruleset Folder and replace the old file.
I was able to load your savegame and enter the base with out crashes. So this should fix the bug.
But for proper testing, i need the mods you are using it on.

Offline SIMON

  • Commander
  • *****
  • Posts: 696
    • View Profile
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #76 on: August 11, 2019, 04:17:55 pm »
Here are the mods in question-see attached.

PS I have tested it in a limited sense and it appears to have no problems on any of the alien bases currently visible-thanks.
« Last Edit: August 11, 2019, 04:32:42 pm by SIMON »

Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #77 on: August 14, 2019, 10:41:52 pm »
Here are the mods in question-see attached.

PS I have tested it in a limited sense and it appears to have no problems on any of the alien bases currently visible-thanks.

Thanks for confirming that it works. I also tested it with your mods with the exception of the OXCE ones.

I will make a proper version release, since this is a major bug.

Offline SIMON

  • Commander
  • *****
  • Posts: 696
    • View Profile
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #78 on: August 18, 2019, 11:32:38 pm »
I think I've discovered another bug but was able to work around it by adding an ethereal soldier to line 498 in alienRaces.rul of your mod. See attachments for what happens if you don't add this rank. The last attachment has the ethereal soldier added.

Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #79 on: September 01, 2019, 12:14:13 pm »
I think I've discovered another bug but was able to work around it by adding an ethereal soldier to line 498 in alienRaces.rul of your mod. See attachments for what happens if you don't add this rank. The last attachment has the ethereal soldier added.

Thanks for catching that. For all the others, you find the newset versiondownloadable here

Offline Mohjotus

  • Squaddie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #80 on: November 06, 2019, 04:12:09 pm »
openxcom nightly 2019_11_04
hardmode 0.99.6

I have the following problem with hardmode mod. When I try to start ground combat with small UFO in Europe the game crashes to desktop with following message: Invalid MCD file: TERRAIN/UFOL83.MCD. I have tried to check if the mcd-file is corrupt but according to win-rar it should be fine. Also I dont have any other mods set.

Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #81 on: November 07, 2019, 05:37:49 am »
openxcom nightly 2019_11_04
hardmode 0.99.6

I have the following problem with hardmode mod. When I try to start ground combat with small UFO in Europe the game crashes to desktop with following message: Invalid MCD file: TERRAIN/UFOL83.MCD. I have tried to check if the mcd-file is corrupt but according to win-rar it should be fine. Also I dont have any other mods set.

I can confirm the issue, with my own savegames. When i use: OpenXcom Version: 1.0 git 2019-11-04 12:21
With  the old Version i had: openxcom_git_master_2019_10_09_1441.zip  the save loads correctly.

I will have to provide a fix for the MCD file in Question.

Here the logoutput for the developers:

Code: [Select]
[07-11-2019_04-30-50] [INFO] MCD UFOL83 object 37 has 0 armor
[07-11-2019_04-30-50] [INFO] MCD UFOL83 object 38 has 0 armor
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] A fatal error has occurred: invalid MCD file: TERRAIN/UFOL83.MCD, check log file for more details.
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x634170 OpenXcom::CrossPlatform::stackTrace(void*)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x637a40 OpenXcom::CrossPlatform::crashDump(void*, std::__cxx11::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x401580 exceptionLogger()
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0xa24b28 MPEGaction::MPEGaction()
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x703ed0 OpenXcom::BattlescapeGenerator::generateMap(std::vector<OpenXcom::MapScript*, std::allocator<OpenXcom::MapScript*> > const*)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x708140 OpenXcom::BattlescapeGenerator::run()
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x46c820 OpenXcom::ConfirmLandingState::btnYesClick(OpenXcom::Action*)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x6455f0 OpenXcom::InteractiveSurface::mouseClick(OpenXcom::Action*, OpenXcom::State*)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x645a50 OpenXcom::InteractiveSurface::handle(OpenXcom::Action*, OpenXcom::State*)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x643b60 OpenXcom::State::handle(OpenXcom::Action*)
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x63aa90 OpenXcom::Game::run()
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x401820 SDL_main
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x869c50 console_main
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] ??
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x77ba0400 BaseThreadInitThunk
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x77cd6540 RtlGetAppContainerNamedObjectPath
[07-11-2019_04-30-50] [FATAL] 0x77cd6540 RtlGetAppContainerNamedObjectPath
[07-11-2019_04-30-59] [FATAL] OpenXcom has crashed: invalid MCD file: TERRAIN/UFOL83.MCD, check log file for more details.
More details here: C:\Users\hellrazor\Documents\OpenXcom\openxcom.log
If this error was unexpected, please report it to the developers.


Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #82 on: November 10, 2019, 03:16:57 pm »
openxcom nightly 2019_11_04
hardmode 0.99.6

I have the following problem with hardmode mod. When I try to start ground combat with small UFO in Europe the game crashes to desktop with following message: Invalid MCD file: TERRAIN/UFOL83.MCD. I have tried to check if the mcd-file is corrupt but according to win-rar it should be fine. Also I dont have any other mods set.

I patched the UFOL83.MCD file.
Please redownload the mod from Github Release: Hardmode Expansion Latest

It should now work without issues.

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 5570
  • Aaand we're back!
    • View Profile
    • My Wiki
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #83 on: November 10, 2019, 04:00:12 pm »
It should now work without issues.

There are more issues:

Code: [Select]
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: DAWNURBANA dataset: DAWNDECOR object 69 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: DAWNURBANB dataset: DAWNDECOR object 69 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 108 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 109 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 110 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 111 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 134 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 135 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 108 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 109 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 110 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 111 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 134 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 135 has armor: 0. Found using OXCE test cases.

Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #84 on: November 10, 2019, 04:19:46 pm »
There are more issues:

Code: [Select]
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: DAWNURBANA dataset: DAWNDECOR object 69 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: DAWNURBANB dataset: DAWNDECOR object 69 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 108 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 109 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 110 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 111 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 134 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 135 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 108 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 109 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 110 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 111 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 134 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 135 has armor: 0. Found using OXCE test cases.

Thanks Meridian, i am gonna fix those also.

Offline hellrazor

  • Moderator
  • Commander
  • ***
  • Posts: 2207
  • Deep Ruleset Digger & Bughunter
    • View Profile
    • Github Account
Re: Hardmode Expansion - Bugreports
« Reply #85 on: November 15, 2019, 11:19:31 am »
I also patched the other MCD files.

Please redownload the mod from Github Release: Hardmode Expansion Latest

It should now really work without issues, at least in this regard.

There are more issues:

Code: [Select]
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: DAWNURBANA dataset: DAWNDECOR object 69 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: DAWNURBANB dataset: DAWNDECOR object 69 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 108 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 109 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 110 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 111 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 134 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AIRFIELD dataset: AREA51Z object 135 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 108 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 109 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 110 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 111 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 134 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
[10-11-2019_14-58-14] [ERROR] Error in terrain: AREA51URBAN dataset: AREA51Z object 135 has armor: 0. Found using OXCE test cases.
« Last Edit: November 15, 2019, 12:01:17 pm by hellrazor »