Author Topic: [Solved] Colors wrong in Battlescape, OXCE 7.9.8, X-COM Files 3.1  (Read 661 times)

Offline amokk_gw

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
[Solved] Colors wrong in Battlescape, OXCE 7.9.8, X-COM Files 3.1
« on: September 15, 2023, 08:12:29 pm »
Hello I downloaded OXCE 7.9.8 and the colors are wrong compared to OXCE 7.7.

Original in 7.7:



Off colors in 7.9.8:



Does anyone know how to fix this?

Thanks in advance!
« Last Edit: September 16, 2023, 01:16:27 am by amokk_gw »

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 8716
    • View Profile
Re: Colors wrong in Battlescape, OXCE 7.9.8
« Reply #1 on: September 15, 2023, 09:11:14 pm »
It's practically impossible that this is caused by OXCE upgrade.

Is it the same mod version and the same mission?

Can you provide saves instead of screenshots?

Offline amokk_gw

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Colors wrong in Battlescape, OXCE 7.9.8
« Reply #2 on: September 16, 2023, 12:32:55 am »
I think it's a combination between Dark Geoscape mod and the update of OXCE. It's not a save. It's simply clicking on new battle in the main menu. All mods disabled except Dark Geoscape in the new version will result in this. In 7.7 it looks fine. I checked the mod. It's the same version and the file has the same size and timestamp, so the mod should by all accounts and measures be identical. The only variable is the OXCE version.

EDIT: Sorry, yes you're right. I actually haven't turned off the x-com-files properly. If I turn that off, the first 7.7 screenshot looks bad too.

EDIT2: After some more debugging, I found the culprit: Resources/Pals/NEW_XCF_PALLET.pal (part of the X-COM-Files mod). Deleting that from the customPalettes resolves the issue.
« Last Edit: September 16, 2023, 12:55:33 am by amokk_gw »