aliens

Author Topic: Help me find the error  (Read 695 times)

Offline Komandos

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
    • Email
Help me find the error
« on: January 17, 2022, 04:46:08 am »
Created a modification of the Chimera transport, but when trying to enter the menu item "Base" - the game has a crash. The transport template worked on OXCE v.5+. But on the OXCE v version.7.3 stopped working. Please help me find the error.

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 7363
    • View Profile
Re: Help me find the error
« Reply #1 on: January 17, 2022, 09:28:03 am »
Can't say without seeing the whole mod, but probably `sprite: 1002` doesn't exist.

Offline Komandos

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
    • Email
Re: Help me find the error
« Reply #2 on: January 17, 2022, 10:02:38 am »
I attach

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 7363
    • View Profile
Re: Help me find the error
« Reply #3 on: January 17, 2022, 10:31:01 am »
Error 1: `sprite`... to fix replace `sprite: 1002` with `sprite: 22`

Error 2: `marker`... either define marker 30 sprite; or change it to something existing, for example `marker: 1`

Potential error 3: if you decide to allow buying the craft too, you will need to set `transferTime` to something bigger than zero

Offline Komandos

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
    • Email
Re: Help me find the error
« Reply #4 on: January 17, 2022, 10:41:21 am »
Thank you. I check in the evening.
I don't like the dropship set in the 40k mod. I want to add a few "fortress ships" to fight against superior enemy forces with the help of rookie soldiers.

P.S.
I have about 10 ship designs that have performed well in openXcom. I want to add them to the OXCE environment.
« Last Edit: January 17, 2022, 10:50:10 am by Komandos »

Offline Komandos

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
    • Email
Re: Help me find the error
« Reply #5 on: January 17, 2022, 01:50:01 pm »
Error 1: `sprite`... to fix replace `sprite: 1002` with `sprite: 22`

Error 2: `marker`... either define marker 30 sprite; or change it to something existing, for example `marker: 1`

Replaced. Everything is as before. When you try to enter any Base where there is a Hangar with transport - a game error.
,log attached

Offline Meridian

  • Global Moderator
  • Commander
  • *****
  • Posts: 7363
    • View Profile
Re: Help me find the error
« Reply #6 on: January 17, 2022, 01:59:35 pm »
It works for me.

Make sure you don't have any old copies of the mod lying around in the mod folder, including zipped files.

Offline Komandos

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 30
    • View Profile
    • Email
Re: Help me find the error
« Reply #7 on: January 17, 2022, 03:36:55 pm »
Yes, indeed. The mods folder contained files that modified some of the ROSIGMA resources. After removing them, I had to start a new game and everything worked. Many thanks.