Author Topic: guys use this hack to disable inventory on HWP  (Read 3444 times)

Offline kikimoristan

  • Commander
  • *****
  • Posts: 649
    • View Profile
guys use this hack to disable inventory on HWP
« on: March 03, 2015, 04:16:05 am »
ive seen this problem a lot you have custom HWP with inventories like tanks that can wield swords etc

make your unit be a terrorist

rank : STR_LIVE_TERRORIST ...this disables a unit's inventory .works on HWP and any unit in the game. 


also if you wanna have a unit with built in weapons

BuiltInWeapons:
   - WEAPON1
   - WEAPON2
...

and make the weapons fixedWeapon: true

and so the unit will have 2 weapons and no inventory.

conversly if you make a terrorist but you make him rank: STR_LIVE_SOLDIER you can access the inventory. the terrorist rank is actually defined by the order in races

races
-type STR_ALIEN
soldier 0
navigator 1
engineer 2
medic 3
leader 4
commander 5
terrorist 6
terrorist 7

game uses 6 and 7 for terrorist

if you want a race of all terrorists just repeat same terror unit 8 times

if you look in mixed is ethereal and all terrorists


if your race is missing engineer and medic  just use other ranks for those units

races
-type STR_ALIEN
soldier 0
navigator 1
navigator 2  < the navigator is used instead of engineer
soldier 3 < the soldier is used instead of medic
leader 4
commander 5
terrorist 6
terrorist 7

if anyone has better ideas let me know.
« Last Edit: March 03, 2015, 04:26:55 am by tollworkout »

Offline Dioxine

  • Commander
  • *****
  • Posts: 5303
  • punk not dead
    • View Profile
    • Nocturnal Productions
    • Email
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #1 on: March 03, 2015, 05:26:01 am »
A good tip, thanks.

Offline kikimoristan

  • Commander
  • *****
  • Posts: 649
    • View Profile
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #2 on: March 03, 2015, 05:50:27 am »
A good tip, thanks.

dioxine since you're here . would it be possible for me to borrow your dog resources image/sound/etc? i wanna try something DARING :) you'll see haha. just modding experiments.

Offline Liquid Snake

  • Sergeant
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #3 on: March 03, 2015, 06:10:03 am »
There is one problem for me when I made the enemies use XCOM's HWPs. Their turret is missing, but they can still fire!

Offline Dioxine

  • Commander
  • *****
  • Posts: 5303
  • punk not dead
    • View Profile
    • Nocturnal Productions
    • Email
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #4 on: March 03, 2015, 06:56:28 am »
@tollworkout:
Like they're mine :) I stole them from Wolfenstein3d in the first place, so no need to ask :)

@Liquid Snake:
Don't forget to specify the turret number. Or... it was a bug I've reported myself a while ago, it is possible it was fixed post-1.0 so use a nightly if you're not already.

Offline kikimoristan

  • Commander
  • *****
  • Posts: 649
    • View Profile
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #5 on: March 03, 2015, 07:01:18 am »
turret is missing probably cause you have no graphic for the turret so is just blank but the weapon is there just no image so it looks like nothing is there

under HWP item add

    bigSprite: 43  # this is the turret graphic

items:
  - type: STR_TANK_CANNON
    size: 6
    costBuy: 420000
    costSell: 340000
    transferTime: 96
    weight: 1
    bigSprite: 43 #<<<< u got this?
    floorSprite: 0
    handSprite: 0
    bulletSprite: 4
    fireSound: 12
    compatibleAmmo:
      - STR_HWP_CANNON_SHELLS
    accuracySnap: 60
    accuracyAimed: 90
    tuSnap: 33
    tuAimed: 80
    battleType: 1
    fixedWeapon: true
    invWidth: 2
    invHeight: 3
    turretType: 0

Offline kikimoristan

  • Commander
  • *****
  • Posts: 649
    • View Profile
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #6 on: March 03, 2015, 07:02:54 am »
@tollworkout:
Like they're mine :) I stole them from Wolfenstein3d in the first place, so no need to ask :)

@Liquid Snake:
Don't forget to specify the turret number. Or... it was a bug I've reported myself a while ago, it is possible it was fixed post-1.0 so use a nightly if you're not already.

awesome thanks :))))  im gonna make something cool? MAYBE :/ brrb X-)

Offline Dioxine

  • Commander
  • *****
  • Posts: 5303
  • punk not dead
    • View Profile
    • Nocturnal Productions
    • Email
Re: guys use this hack to disable inventory on HWP
« Reply #7 on: March 03, 2015, 08:32:44 am »
If he was missing the Bigob there would be a spectacular CRRRASH :)

turretType is the thing (0- tank/cannon, 1-tank/rocket, 2-tank/laser, 3-hovertank/plasma, 4-hovertank/balls)